Nieuwbouwprojecten De Blauwe Kreken en Noorderduin enorm in trek bij Hagenaars

Steeds meer huizenkopers kijken ook net buiten de grens van Den Haag naar een woning. Het Westland, waar Noorderduin en De Blauwe Kreken worden ontwikkeld, is enorm in trek vanwege de ruimte en de bijzondere architectuur.

Door

In het Westland wordt hard gewerkt aan twee nieuwbouwprojecten: De Blauwe Kreken in Poeldijk en Noorderduin in Monster. “Bij dit laatste project loop je vanaf je woning met beachvibe zo naar het strand. Er is vooral veel belangstelling van jonge stellen die nu in een appartement wonen langs de kust van Scheveningen. Ondanks de hogere rentestand op dit moment merken wij dat er veel vraag is naar nieuwe en duurzame woningen,” vertelt verkoopmanager Ewoud Houwink van BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling.

 

‘Je kan letterlijk en figuurlijk niet om deze villa’s heen’
Verkoopmanager Ewoud Houwink van BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling

 

Iets verderop in Poeldijk verrijzen begin volgend jaar 21 moderne watervilla’s in De Blauwe Kreken fase drie. In totaal komen er binnen de hele ontwikkeling van De Blauwe Kreken circa 350 rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en villa’s bij in het gebied naast de Paul Captijnlaan. “BPD is nu in verkoop met de derde bouwfase die bestaat uit watervilla’s. Daar zijn er nog enkele van beschikbaar.” Het gaat om geschakelde, vrijstaande woningen. “Je kan letterlijk en figuurlijk niet om deze villa’s heen,” zegt de verkoopmanager met een lach.

Zo zien de watervilla’s in De Blauwe Kreken eruit. | Foto: BPD

Zo zien de watervilla’s in De Blauwe Kreken eruit. | Foto: BPD

De watervilla’s zijn riant met hun 178 vierkante meter en zijn aan elkaar verbonden via de berging.” Wat dat kost? “Tussen de 750.0000 en 825.000 euro.” Maar daarvoor krijgen de toekomstige bewoners een zee aan ruimte. Bijzonder is de ruime indeling van de benedenverdieping. “Een fanatieke kok kan hier zijn droomkeuken realiseren. Daar zijn deze moderne villa’s erg geschikt voor.”

Impressie Blauwe Kreken. | Foto: BPD

Impressie Blauwe Kreken. | Foto: BPD

De watervilla’s langs de kreek zijn daarnaast uitgerust met drie slaapkamers en beschikken allemaal over een tuin. Houwink: “Mooie bonus in dit project is dat de tuinen standaard worden aangelegd, de daken worden groen en deze woningen worden uitgerust met een eigen warmtepomp en zonnepanelen op het dak.”

De verkoop van fase vier van het project is ook al gestart. “Het gaat om 62 rijwoningen van verschillend formaat, waarvan er nog 8 beschikbaar zijn.” Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan fase vijf, die bestaat uit de bouw van 30 rijwoningen, waarvan er 14 gelijkvloers worden.” Binnenkort wordt fase vijf bekendgemaakt. In totaal bestaat de ontwikkeling uit zes fases.

Noorderduin

In Monster wordt juist gewerkt aan een compleet ander nieuwbouwproject. Noorderduin maakt deel uit van nieuwbouwproject Achter de Duinen dat is gelegen tussen de Haagweg, Plaats Langeveld en de Oberveldlaan. Op dit stuk grond waren voorheen kassen gevestigd, die inmiddels plaats hebben gemaakt voor de bouw van 235 strandhuizen. “In Noorderduin krijg je echt het strandgevoel. Je loopt niet alleen zo het Strand Molenslag op, maar ook tussen de woningen wordt het duinlandschap doorgetrokken,” legt Houwink uit.

Impressie van de woningen met beachvibe van Noorderduin. | Foto: BPD

Impressie van de woningen met beachvibe van Noorderduin. | Foto: BPD

De meeste woningen hebben een houtlook, in werkelijkheid een onderhoudsarm materiaal dat lijkt op hout. “Echt hout moet je ieder jaar onderhouden langs de kust. Dat scheelt dus een hoop werk.” De woningen lijken op de typisch Amerikaanse kusthuizen die te vinden zijn in de mondaine vakantieplaats The Hamptons en zijn veelal uitgerust met een veranda.

Het prijskaartje is iets milder ten opzichte van De Blauwe Kreken. Houwink: “Afhankelijk van de woning schommelt de prijs tussen de vier en negen ton. De kleinste woning telt 109 vierkante meter en de grootste is zo’n 190 vierkante meter.” De kleuren zijn ook niet standaard: van zachtroze tot blauwtinten, wit en grijs.

Strandgevoel

Noorderduin bestaat uit twee-onder-éénkappers en rijwoningen die allemaal een privé-achtertuin hebben en aan de voorzijde grenzen aan het tuin- of duinlandschap. “Het strandgevoel wordt dus doorgetrokken naar deze nieuwe woonwijk. De auto parkeer je aan de achterzijde van de woning zodat er vanaf de veranda niet wordt uitgekeken op geparkeerde auto’s. Daarnaast komt er ook een deurbel aan de achterkant.” Naar verwachting start de bouw van de eerste fase eind dit jaar. De woningen zijn allemaal net iets anders. “Denk aan andere details, zoals het ronde raampje in de nok,” zegt Houwink.

Warme broodjes

De woningen gaan als warme broodjes over de toonbank. “Eind juni ging fase twee met 48 woningen in de verkoop en daar kwamen direct meer dan 200 inschrijvingen op binnen. Tachtig procent is inmiddels verkocht. Voor de eerste fase waren meer dan 350 belangstellenden. Dat was boven verwachting.”

De ontwikkelaar richt zich met name op jonge stellen en gezinnen met oudere kinderen die op zoek zijn naar meer rust en comfort. “Hier kan je het hele jaar door naar het strand, of je nu op een warme zomerdag met het hele gezin gaat surfen of in de winterperiode met de hond gaat wandelen,” aldus Houwink. Alle woningen worden aangesloten op het HVC-warmtenet en krijgen zonnepanelen op het dak. De woningen voldoen aan de Groenverklaring waardoor er de mogelijkheid is voor korting op de hypotheekrente. Begin volgend jaar start de verkoop van fase drie, die bestaat uit circa 65 woningen.

Meer informatie:

www.nieuwbouw-poeldijk.nl

www.nieuwbouw-noorderduin.nl

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van