Twaalf minirestaurants openen hun deuren in de Haagsche Bluf

Twaalf minirestaurants openen hun deuren in de Foodhallen Den Haag in de Haagsche Bluf. De ondernemers willen bezoekers een echt avondje uit bieden. In hetzelfde winkelgebied komt in december het boetiekhotel The Collector (57 kamers).  

Door

Als je de Foodhallen in de Haagsche Bluf binnenloopt, komen de etensgeuren je tegemoet. Ondernemers zijn net aan het draaien, de centrale bar is bemand. In navolging van Amsterdam en Rotterdam was het ook in Den Haag tijd voor een vestiging, vonden de initiatiefnemers. Chong Chu: “We hebben een stadseigen foodhal proberen neer te zetten. De indeling van de ruimte is anders en we vondenhet belangrijk dat het past bij Den Haag. Niet te industrieel, rustig, intiem en overzichtelijk.”

Foto: PR

Daarmee denkt Chu dat ze niet hoeven te concurreren met bijvoorbeeld Hofhouse en Minglemush, twee andere foodhallen in het stadscentrum. “We geloven in onze eigen kracht.” Die kracht zit hem volgens de ondernemer in de ‘beleving’. “We bieden echt een avondje uit. Op dinsdag zullen er bandjes worden geprogrammeerd, op vrijdag en zaterdag speelt er een dj. Dit is het nieuwe uitgaan!” Bovendien is Den Haag een ideale stad, denkt de ondernemer. “We gaan ons zeker op expats richten. En er zijn veel borrels en evenementen in een overheidsstad.” Op de eerste verdieping is een tweede bar met grote ruimte die kan worden gehuurd voor borrels of bijeenkomsten.

Haags of interessant

Twaalf ondernemers krijgen hun onderkomen in het pand in de Haagsche Bluf. “Partijen die iets met Den Haag hebben of die we interessant vinden,” licht Chu toe. Bijvoorbeeld Viet Street, dat al twee vestigingen heeft in de stad (Herengracht en Gedempte Gracht), barbecuekoning Jord Althuizen (‘een goede naam,’ aldus Chu), of het al in Den Haag gevestigde Bistro-Mer in de Javastraat, dat met Bar Pêche een nieuw visconcept wil starten in de Foodhallen.

 

In Den Haag miste ik een plek waar je ook na etenstijd nog terechtkan, waar je de hele avond kunt eten.
Ondernemer Fieke Berkhof (25)

 

Ondernemer Fieke Berkhof (25) runt deze bar. “Ik werkte altijd in Bistro-Mer en heb samen met hen dit concept opgezet. Een hippe en laagdrempelige variant.” Op de kaart staan oesters en de Peruaanse viscocktail Ceviche. “Je kunt in de Foodhallen veel proeven, lang blijven zitten en een borreltje drinken. In Den Haag miste ik een plek waar je ook na etenstijd nog terechtkan, waar je de hele avond kunt eten.”

Ook zijn er nieuwe ondernemers, vertelt Chu, zoals Holy Falafel. “Het is voor ondernemers een heel laagdrempelige manier om een eigen zaak te starten. Wij zorgen voor de marketing en het interieur, en we runnen de bar. De ondernemers moeten er alleen voor zorgen dat ze een goed product neerzetten.” Daarbij worden ze wel geholpen en geadviseerd, bijvoorbeeld over de prijzen van de happen en maaltijden. “We hebben de laatste jaren veel ervaring opgebouwd. En op basis daarvan adviseren we ondernemers dat ze tussen de vijf en tien euro vragen. Met te hoge prijzen cijfer je jezelf weg.”

Toegankelijkheid Foodhallen in Haagsche Bluf

Aan de toegankelijkheid ligt het niet – de sfeer is laagdrempelig en relaxed – toch is er één valkuil: de vindbaarheid van de Foodhallen. “We gaan werken aan duidelijke bewegwijzering aan de buitenkant van de Haagsche Bluf,” zegt Chu als we Renato’s pizzeria en osteria voorbijlopen. “Natuurlijk is het altijd afwachten, maar we geloven hier echt in.”

Een ander nieuw en opvallend concept is CeeCee’s Chicken & Chips (kip en chips met verschillende dips) en de Maleisische tv-chef Norman Musa is gestart met Malaysian Food Rocks. “Een leuke naam om erbij te hebben,” zegt Chu. Bij Dim Dim Sum kun je terecht voor Chinees streetfood, daarnaast is een sushibar.

Ook aan het toetje is gedacht. Bij The Sweet Spot krijg je zoetigheid en een kaasplankje. Tjade Klaver (30) staat achter de balie. “Mijn compagnon Erik Mulder en ik hadden altijd de ambitie om een zaak te openen en alles zelf te maken. We gebruiken veel lokale producten en krijgen al veel reacties.” De uit Alkmaar afkomstige patissier moet wel toegeven dat hij Den Haag nog niet kende. “Ik woon hier nu zes minuten vandaan. Alles valt op z’n plek.”

Foodhallen Den Haag, Haagsche Bluf 40. Zondag t/m donderdag 12.00 tot 23.00 uur, vrijdag en zaterdag 12.00 tot 01.00 uur. Meer informatie: www.foodhallen.nl

In de Haagsche Bluf opent in december The Collector (De Verzamelaar). Dit is een nieuw hotel met 57 kamers. Wilt u hier meer over lezen? Koop dan nu DHC bij een van de verkooppunten

Standaardportret
Bekijk meer van