Restaurant The Harbour Club komt weer terug naar Den Haag

Restaurant The Harbour Club komt na een aantal jaar afwezigheid weer terug naar Den Haag. Drie jaar geleden vertrokken ze uit Scheveningen, begin volgend jaar openen ze een nieuwe vestiging op de bovenste verdieping van BINK36.

Door

“BINK36 voelde vanaf moment één goed,” vertelt Joost Verhoeven, een van de eigenaren van The Harbour Club. Toen dit restaurant drie jaar geleden vertrok uit de Scheveningse haven was het nooit de bedoeling geweest dat de ondernemers definitief zouden vertrekken uit de hofstad. En na een gesprek over BINK36, het oude PTT-gebouw langs het spoor dat onder andere dienstdoet als bedrijfsverzamelpand, hoefden ze niet lang na te denken.

“Als je in dit kantoorpand naar boven gaat, kun je meteen het échte Harbour Club-gevoel creëren. Een te gekke plek, een mooi historisch pand, met uitzicht over de skyline van Den Haag. Alle bekende kenmerkende gebouwen kun je zien,” aldus Verhoeven. “We willen bezoekers een bijna on-Nederlands wauwgevoel geven. Je stapt de lift in en je stapt in een andere wereld de lift weer uit.”

Artist’s impression: PR

Op de Dr. Lelykade in de haven zagen de ondernemers – zonder grootscheepse verbouwing – niet meer de mogelijkheid om dat gevoel te bieden. “In goed gesprek met ondernemer Allie Simonis is er toen een overname tot stand gekomen,” vertelt Verhoeven. In het pand kwam Encore by Simonis en The Harbour Club richtte zich ondertussen op hun andere vestigingen in Amsterdam (twee), Rotterdam en Vinkeveen.

Nieuwe locatie van The Harbour Club

De nieuwe locatie in de Binckhorst is een plek die goed past bij The Harbour Club, aldus Verhoeven. “Het is een buurt die zich ontwikkelt, het ligt vlak bij de snelweg en het is een pand met uitstraling en allure.”

 

We gaan veel tamtam maken en laten weten dat we er zijn. We zijn vol vertrouwen dat het gaat lukken.
Joost Verhoeven (een van de eigenaren van The Harbour Club)

 

De ondernemers willen dat de vestiging in Den Haag dezelfde uitstraling krijgt als die van de hoofdvestiging in Amsterdam Oost. Een grote open ruimte, een bar in het midden, een open keuken en een inloopwijnkast. De eyecatcher is een dertien meter lange haai. “Kenmerkend voor elke vestiging,” zegt Verhoeven. Er komen, inclusief een overdekte serre, meer dan vierhonderd zitplekken. In de zomer is er bovendien nog een buitenterras.

Menukaart

De kaart van het restaurant is ingestoken op vlees en vis. Veel keuze, soms met een Aziatische twist. Ook veganistische maaltijden behoren tot de opties: de chefs maken die buiten de kaart om. Naast eten speelt muziek een belangrijke rol in de beleving bij The Harbour Club, vertelt Verhoeven. “Er is altijd een vorm van entertainment. We willen dat mensen een hele avond bij ons kunnen blijven.”

Belangrijk, om dat BINK36 niet ‘midden-midden’ in de stad ligt. “We verwachten dat er mensen uit de stad komen, maar ook dat mensen uit dorpen en steden eromheen ons weten te vinden.” Er zijn gratis parkeerplekken naast het pand. “We gaan veel tamtam maken en laten weten dat we er zijn. We zijn vol vertrouwen dat het gaat lukken,” aldus Verhoeven.

The Harbour Club verwacht in februari de deuren te openen. Rooftopbar Bink36, dat nu boven in het pand zit, blijft open tot eind dit jaar.

The Harbour Club, opening verwacht in februari 2020, gebouw BINK36, Binckhorstlaan 36. Meer informatie: www.theharbourclub.com

Wilt u meer lezen of meer weten over Haagse gastronomie? Klik dan hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Meer video’s zien? Neem dan een kijkje op ons YouTube-account.

Standaardportret
Bekijk meer van