Nieuwe horecazaak Regentesseplein: Lorelei café hoopt op buurtfunctie

Het Regentesseplein heeft er een horecazaak bij. Twee ondernemers kochten het pand tegenover Café Emma en veranderden het van een woonhuis in een plek waar de hele buurt welkom is: Lorelei café.

Door

Ooit zat er aan het Regentesseplein een winkel genaamd Toiletartikelen Hinkenkemper, dat staat zelfs nog op het jaren oude rolluik dat tevoorschijn kwam bij de verbouwing. “Ik denk ergens in de jaren dertig,” schat de nieuwe eigenaar van het pand, Maarten Drijber, in.

Er volgden een parfumerie en een loodgieterszaak – die ook sanitair verkocht – en daarna kreeg het pand op huisnummer 11 een woonbestemming. Toen het te koop kwam, diende Drijber samen met zijn vrouw, Pamela Jacobs, een principeaanvraag in.

“We wilden weten of er ook horeca mocht komen.” Toen er groen licht werd gegeven, hebben ze ‘alles op alles gezet’ en konden ze ‘met een hoop kunst- en vliegwerk’ het pand kopen waar nu Lorelei café zijn onderkomen heeft.

“We hadden het al eerder bezichtigd, maar de makelaar dacht niet dat we terug zouden komen,” lacht Drijber. “Ik zakte door de keldertrap. Zo rot was het hout.” Een flinke verbouwing volgde, maar daar draaiden de twee hun hand niet voor om. Jacobs was jarenlang eigenaar van Strandpaviljoen Zuid en dat moest elk jaar op- en afgebouwd worden. En dat is meteen het grote verschil met het café nu: “Aan het strand blijf je doorbouwen totdat je weer moet afbreken. Je kunt niet echt investeren in bijvoorbeeld goede keukenapparatuur: de zilte zee maakt alles kapot.”

 

Ik zie ons ook iets meer als Duits dan als een Franse bistro
Pamela Jacobs (eigenaar Lorelei café)

 

Omdat ze nu het plan hebben minstens tien jaar te blijven, konden ze meer gaan voor een duurzame aanpak. Jacobs: “De afzuigkap in de keuken is zó stil!”

‘Niet te duur’

Pamela Jacobs verkocht Strandpaviljoen Zuid zo’n zes jaar geleden en het bleef altijd kriebelen om een nieuwe zaak te beginnen. Zij en Maarten Drijber hebben gereisd met de kinderen, zijn veel in het buitenland geweest en hebben ook overwogen om in Frankrijk of Spanje een horecazaak te beginnen. Uiteindelijk werd het Den Haag, in de wijk waar ze altijd al woonden. “De kinderen hebben het hier naar hun zin en hoeven nu niet naar een andere school,” aldus Jacobs.

Ze hopen dat het café ook een buurtfunctie krijgt: “Iedereen is hier welkom. Het is niet te duur (hoofdgerechten tussen de vijftien en achttien euro, red.), er is veel voor kinderen en er staan veel duurzame producten en groenten op de kaart.”

Concurrent van Lorelei Café

Café Emma, aan de overkant van het plein, wordt niet gezien als concurrent. “Wij hebben een dagfunctie,” aldus Drijber. Lorelei heeft wel iets langer zon op het terras ’s middags, maar is niet tot ’s nachts open. Vanwaar de naam? “Lorelei is een berg in Duitsland,” vertelt Jabobs.

“Op de berg zag een nimf die met haar schoonheid de scheepslieden aan de oever van de Rijn verblindde met haar schoonheid. Hier zitten we ook een beetje aan een oever van het Regentesseplein. De kleurtinten binnen, met messing, passen goed bij de nimf en Lorelei bekt gewoon lekker.” Bovendien: “Ik zie ons ook iets meer als Duits dan als een Franse bistro – daar zijn er al veel van in Den Haag – dit is laagdrempeliger.” De keuken is in ieder geval internationaal en er staan ook veel wijnen op de kaart.

En met succes: “De eerste avonden zat het afgeladen vol,” aldus Jacobs.

Lorelei café, Regentesseplein 11, open woensdag t/m zaterdag, 11.00-23.00 uur. Meer informatie: www.loreleicafe.nl

Standaardportret
Bekijk meer van