Loetje opent restaurant met ‘de lekkerste biefstuk’: Amsterdamse bluf in Haagsche Bluf

Loetje begon lang geleden vanuit een Amsterdams biljartcafé met ‘de lekkerste biefstuk’. Inmiddels zijn er restaurants door heel Nederland. Nu ook in Den Haag.

Door

‘Loetje staat voor no-nonsense, kwaliteit, passie, humor en gastvrijheid.’ Wervende woorden op de website van de Loetje Groep, en gelet op de vele fans in het hele land van Loetjes ‘lekkerste biefstuk’ is het niet verwonderlijk dat ook Den Haag reikhalzend heeft uitgekeken naar een eigen vestiging. Het wachten wordt nu beloond, want afgelopen vrijdag opende Loetje zijn deuren in de Haagsche Bluf.

Café Loetje startte ruim veertig jaar op de hoek aan de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam Zuid. In de jaren zeventig werd daar hun ossenhaasbiefstuk met veel succes op de kaart gezet en ‘maakten de biljarttafels plaats voor een nieuw eetcafé, dat – wat later bleek – de basis werd voor alle andere vestigingen in Nederland’.

Loetje

Foto: PR

Jorine Sieperda, woordvoerster van de Loetje Groep in Amstelveen, vertelt over de komst naar de hofstad: “We kregen de afgelopen jaren al vaak vragen van gasten wanneer we naar Den Haag zouden komen. Toen zich de kans voordeed op deze prachtige locatie aan de Haagsche Bluf hebben we die gegrepen.”

Eyecatcher

En is Loetje 070 anders dan andere steden qua inrichting? “Ja, Loetje 070 (haha) is weer prachtig verbouwd volgens de echte Loetje-stijl. Het is dus warm, gezellig en helemaal van nu geworden, maar wel weer heel anders en met andere kleuren dan bij andere filialen. Echt heel gaaf. Er is dit keer gebruikgemaakt van antraciet, hout en de kleur bordeauxrood, verwijzend naar de kleur op de luiken aan de buitenkant. Ook is er een echte eyecatcher geplaatst in de vorm van een heel mooie tegelwand. We hebben binnen 160 zitplaatsen en voor de deur krijgen we een mooi terras.”

 

 

We hebben binnen 160 zitplaatsen en voor de deur krijgen we een mooi terras.
Jorine Sieperda (woordvoerster van de Loetje Groep in Amstelveen)

 

Loetje Den Haag is zeven dagen per week open vanaf 10.00 uur en de keuken gaat pas dicht om 22.30 uur. En naast de bekende biefstuk staan ook andere vleesgerechten, visgerechten en vegetarische gerechten op de kaart. Sieperda: “Loetje is voor iedereen. Er is voor ieder wat wils en we willen graag dat iedereen zich hier thuis voelt.”

Loetje in de Haagsche Bluf

De Haagsche Bluf, het luxe winkelgebied verscholen achter de Dagelijkse Groenmarkt, de Vlamingstraat, de Venestraat en de Nieuwstraat, maakte een moeilijke tijd door. De helft van de winkelpanden stond leeg en veel etalageruiten waren afgeplakt. De Haagsche Bluf was niet het succes geworden waarop de ondernemers hadden gehoopt.

Loetje

Foto: PR

In mei ging het winkelcentrum op de schop. Het wordt nu omgetoverd tot een culinair plein met meerdere horecagelegenheden en een foodmarkt op de hoek Nieuwstraat/Vlamingstraat, zoals we die ook in Rotterdam en Amsterdam kennen. Meerdere winkels maakten plaats voor een hotel met 57 kamers. Er is een vergunning aangevraagd voor een transparante extra etage boven vier panden aan de zijde van de Venestraat met een glazen loopbrug van twee verdiepingen.

Zo wordt het bijna twintig jaar oude winkelgebied nieuw leven ingeblazen en moet het in 2020 weer een gezellig karakter hebben. En mede dankzij Loetje wordt het ook smullen geblazen.

Loetje Den Haag, Haagsche Bluf 23, open zeven dagen per week vanaf 10.00 uur, keuken open tot 22.30 uur. Meer informatie: www.loetje.nl

Standaardportret
Bekijk meer van