Indisch restaurant Garoeda failliet

Garoeda aan de Kneuterdijk, een van de eerste Indische restaurants van Nederland, is sinds dinsdag failliet.

Door

Eigenaar Peter ’t Mannetje van Garoeda zocht al sinds 2018 naar een ondernemer die het drie verdiepingen tellende restaurant wilde overnemen. ‘Iemand die houdt van tempo doeloe,’ zei hij in NRC tijdens zijn 70-jarige jubileum. Voorlopig blijft het restaurant nog wel even open, meldt de eigenaar. Dit op verzoek van de curator om een eventuele doorstart makkelijker te maken.

Garoeda (sinds 1949) ademde de sfeer van vroeger: obers in gesteven jasjes en met songkok (traditionele hoedjes), houten draken en cartoons uit de koloniale tijd, warmhoudtafels en maraschinokersen op een toef slagroom.

Rijdier Garoeda

Het restaurant, vernoemd naar het rijdier van de hindoegod Vishnoe, was een geliefd etablissement voor politici die in alle discretie wilden overleggen. Helaas heeft ’t Mannetje niemand kunnen vinden om zijn zaak voort te zetten. Na de sluiting van Bali, Djawa, Sarinah, Raden Ajoe, Raden Más en Tampat Senang verliest Den Haag opnieuw een iconisch Indonesisch restaurant.

[Dit stuk is op 5-10-2020, 13.50 uur, aangevuld met de mededeling dat het restaurant nog even openblijft.]

Wilt u meer over Haagse gastronomie lezen? Koop dan iedere donderdag de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van