Café De Bieb wordt Bar Bea

Bar Bea wordt het langverwachte, tweede horecaproject van Patrick van Aller en Bas Kokshoorn. Het voormalige café De Bieb wordt grondig verbouwd tot een eigentijdse bistro met ouderwetse gezelligheid.

Door

Net terug van vakantie, in juli, kreeg Patrick van Aller een telefoontje van een horecamakelaar. Ron Ketting, eigenaar van café De Bieb aan de Veenkade, wilde zijn zaak verkopen. ‘Ik kreeg opdracht van Ron om jou als eerste te benaderen,’ vertelde de makelaar, die wist dat de mede-eigenaar van Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen al drie jaar op zoek was naar een tweede locatie in Den Haag. Van Aller keek na de bezichtiging uit over de kade en dacht aan de woorden van zijn pa, zelf eigenaar van een hotel in Scheveningen: ‘Pat, zorg dat je iets unieks voor je deur hebt: een plein, een bos, water. Dat trekt mensen.’

“Bij Van Kinsbergen zitten we aan een plein, hier aan het water.” Een enthousiaste Van Aller bracht zijn compagnon Bas Kokshoorn en een financier op de hoogte. ‘Doen!’, zeiden beiden. Het bleek een match. Zijn vrouw Lara Bakker, tevens mede-eigenaar van het café-restaurant aan het Prins Hendrikplein 15, besloot dat het tijd werd voor een andere carrière, zij wordt edelsmid.

Generatieproof

Bar Bea, zo gaat de nieuwe zaak straks heten. “Ik vind het leuk dat de naam net als De Bieb met een ‘b’ begint en het bekt ook lekker.” Bea verwijst natuurlijk ook naar de prinses. Van Allers opa, ooit huispianist van het koningshuis, vertelde hem dat de Oranjes best wel van een feestje hielden.

[Tekst gaat verder onder afbeelding.]

Van links naar rechts: Patrick van Aller, Ron Ketting en Bas Kokshoorn. (PR)

“Dat beeld van Queen B die samen met vriendinnen een drankje drinkt, die huiselijke gezelligheid, dat wil ik ook. Zo wordt Bar Bea, dat begin februari opent, een ode aan een ouderwets eetcafé. Maar in een eigentijds jasje,” haast Van Aller zich te zeggen. Laagdrempelig en generatieproof. Dat betekent dus: minder vet en minder dode dieren. “Nee, inderdaad geen varkenshaasje of saté op de kaart, sterker nog: veertig procent wordt vega of vegan. Ja, een kaasfonduetje kan prima. En een klassieker als een ceasar salad blijft altijd goed.”

Eyecatcher van Bar Bea

Reserveren kan pas vanaf vijf personen. “Je kunt dus altijd komen aanwaaien, er is plek genoeg.” Uit zijn hoofd maakt hij een schatting van het aantal couverts. “Binnen vijfenzestig plus vijftien man aan de bar en op de terrasboot, dan kunnen we zo’n zestig personen kwijt.” Werkelijk alles wordt verbouwd. “Eyecatcher is de grote bar met een marmeren blad waaraan gegeten kan worden. De sfeer? Diepe, warme kleuren. Veel hout, goud en gloei.” Gloei? “Ja, zo noem ik het, gedempt, gezellig licht.”

Met Bar Bea erbij zit er straks een nieuw rijtje tussen de Toussaintkade en de Bilderdijkstraat; eerder opende het Japans georiënteerde NIKO zijn deuren en vanaf begin 2023 verhuist fine dining restaurant Tommy’s & Zuurveen van Veenkade nummer 19 naar nummer 1. “Lekker veelzijdig,” vindt Van Aller. “Ik hoef niet de beste of de meest culinaire zaak te hebben. Ik wil de gezelligste zijn. Een horecacollega zei: ‘Ik ben altijd met de mooiste wijnen bezig, met de beste ingrediënten. Yóú sell happiness. Dat vind ik echt een compliment.” Grinnikend: “En het klopt ook nog.”

Bar Bea, Veenkade 7-9, open vanaf begin februari. Meer informatie: www.barbeadenhaag.nl

Onze redactie biedt u dit artikel uit de papieren editie van donderdag 13 oktober gratis aan. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Bekijk meer van