‘Sportlaan’ opent tweede vaccinatielocatie

Op maandag 8 februari opent GGD Haaglanden een vaccinatielocatie in het voormalige HagaZiekenhuis aan de Sportlaan 600.

Door

Na het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag is de Sportlaan de tweede Haagse locatie waar mensen zich kunnen laten vaccineren. Als eersten komen de mobiele, thuiswonende ouderen vanaf 85 jaar in aanmerking voor een vaccin. Later wordt dit uitgebreid met aanvullende doelgroepen. Ouderen die niet mobiel zijn, kunnen zich wenden tot de huisarts, die hen thuis vaccineert.

Capaciteit Sportlaan

Het ziekenhuis ontvangt in eerste instantie ongeveer driehonderd personen per dag. Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn, is er capaciteit voor duizend personen per dag. Mensen kunnen zich uitsluitend op afspraak en tijdens werktijden (09.00 tot 17.00 uur) laten vaccineren.

GGD Haaglanden vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op www.coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn die aangeeft welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor een (proef)abonnement op Den Haag Centraal. U ontvangt de krant 10 weken voor slechts 10 euro. Voor 90 euro per jaar kunt u DHC ook digitaal lezen.

Standaardportret
Bekijk meer van