Diepvriesmaaltijden voor kwetsbare ouderen groot succes (foto’s)

Door heel Den Haag worden eenzame ouderen voorzien van diepvriesmaaltijden. Dit initiatief van Ben Lachhab krijgt in het hele land navolging.

Door

Geen gelukkiger Hagenaar op dit moment dan Ben Lachhab. Zijn initiatief om kwetsbare ouderen in Den Haag te voorzien van diepvriesmaaltijden is werkelijkheid geworden. Nadat op dinsdag 24 maart was proefgedraaid onder honderd ouderen, ging het project afgelopen zaterdag officieel van start. Die dag werd bij zeshonderd ouderen een pakket maaltijden voor de hele week gebracht.

De bezorging verloopt via welzijnsorganisaties. “Zij hebben de ouderen in kaart,” zegt Lachhab. Hij kwam in actie toen ook zijn Van Harte Restaurant, waar eenzame ouderen een maaltijd kunnen gebruiken, vanwege het coronavirus moest sluiten.

 

De maaltijden worden gekookt in de keuken van het hoofdkantoor van Shell. (Foto’s: Kees Oosterholt)

 

Zaterdag 4 april is de volgende distributie. Dan in het bijzijn van wethouder Martijn Balster (PvdA, wonen, wijken en welzijn), vrijwilligers – veelal studenten – en sponsors, zoals de Shell, de Rabobank en Fonds 1818. Aanwezig zijn ook partners, zoals Welzijn Xtra, Welzijn Scheveningen en de gemeente Den Haag.

Diepvriesmaaltijden gekookt in keuken Shell

Lachhab: “We gaan in wijken door heel Den Haag uitdelen. Dat doen we zolang het nodig is.” De maaltijden worden gekookt in de keuken van het hoofdkantoor van Shell. “Shell was de allereerste die hulp aanbood en heeft ook koks beschikbaar gesteld. De keuken voldoet aan alle regels. Het is de veiligste die je je kunt wensen.”

Voor het initiatief van Ben Lachhab, die is geboren in het Rifgebergte in Marokko en als 11-jarige naar Den Haag kwam, is in het hele land grote belangstelling. “Op de website ‘gewoonmensendie mensenwillenhelpen’ hebben zich inmiddels veertigduizend studenten aangemeld. Zij gaan in hun eigen omgeving hetzelfde concept opzetten.” De overweldigende reacties doen hem goed. “Mijn levensmotto is: door samen te werken helpen we elkaar.”

Meer informatie: www.participatiekeuken.nl of telefonisch via 070-2053003.

DHC-redacteur en columnist Casper Postmaa schrijft, zolang de corona-crisis duurt, een dagboek over het leven in Den Haag. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van