Virtueel kennismaken met de Schilderswijk

Op stap in de Schilderswijk met de bekende ‘bewonerstours’ kan nu ook virtueel. Wegens corona, maar vooral ook als nieuwe mogelijkheid om ‘het wijk’ te leren kennen.  

Door

Kennismaken met de Haagse wijk waar iedereen een mening over heeft, maar die slechts weinigen echt kennen. Dat kan al jaren via de Schilderswijk Bewoners Bewoners Tours. Bezoekers die onder leiding van wijkbewoners de buurt ingaan. Langs bijzondere buurtinitiatieven, buurthuizen, moskeeën en andere religieuze gebedshuizen, en winkels, waar kennis wordt gemaakt met de wijk en waar verhalen worden verteld.

Op volle kracht door 

Maar ook hier moet rekening worden gehouden met de nieuwe coronamaatregelen, legt initiatiefnemer Itai Cohn uit: “We gaan uiteraard op meer dan volle kracht door, maar we doen het op dit moment vooral met hele kleine groepjes. Alles conform de RIVM-richtlijnen. Er kan met enige creativiteit nog best wel veel, want een groot deel van het programma speelt zich buiten af.”  De bewonerstours zijn ondanks corona nog steeds populair, vooral ook de avondvariant.

Alsof je in de wijk staat

Cohn komt nu met een virtuele tour. “Dat wil zeggen dat je je met een groep kunt aanmelden voor een unieke online-ervaring in het format van een webinar (een samenkomst op internet, red),” vertelt hij.  “Als presentator treedt Tom Sligting op, een comedian die ook als trainer en webinar-coach werkt.  Je ziet hem in het introductiefilmpje. We willen een ervaring neerzetten die je echt bijblijft.” Of, zoals Sligting het in het filmpje uitdrukt: ‘Het is alsof u zelf in de wijk staat’.

[Tekst gaat verder onder video]

Itai Cohn onderstreept verder dat het nieuwe format slechts zijdelings te maken heeft met corona. “De virtuele tour vervangt de echte op geen enkele wijze. Het is een nieuw product dat is bedoeld om nieuwe doelgroepen te bereiken. Het is een aanvulling op het bestaande aanbod.”

Wie virtueel een bezoek wil brengen aan de wijk kan zich aanmelden door een mailtje te sturen naar virtuelebewonerstour@stichtingbbis.nl

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van