Sinterklaas op weg naar Scheveningen

Hij komt, hij komt. Burgemeester Pauline Krikke en de Spaanse ambassadeur heten Sinterklaas zaterdag welkom in de tweede haven van Scheveningen. Daarna volgt de bekende rijtoer naar de binnenstad.

Door

Discussies of niet, de goede Sint is in aantocht. Zaterdag komt hij – met zwarte en andere Pieten – weer aan in de Scheveningse haven, waarna de bekende rijtoer volgt.

Om 10.30 uur begint op de kade van de tweede haven in Scheveningen het muziekprogramma op het podium. Rond 11.15 uur komt de pakjesboot daar aan. Burgemeester Pauline Krikke en de Spaanse ambassadeur Fernando Arias González heten Sinterklaas welkom. Om 12.30 uur begint de rijtoer met praalwagens, muzikanten en veel strooi-, dans-, skate- en scooterpieten, die om 17.00 uur eindigt op het Plein. Ook daar staat een podium met muziek.

De route van de rijtoer is: Keizerstraat (12.45 uur), Frederik Hendriklaan (13.30 uur), Reinkenstraat (14.00 uur), Thomsonlaan/Fahrenheitstraat (14.45 uur), Weimarstraat (15.10 uur), Prins Hendrikstraat (15.30 uur), Piet Heinstraat (15.45 uur), Denneweg (16.10 uur), Grote Marktstraat (16.45 uur).

‘Wij geven Sinterklaas de ruimte’ 

De gemeente adviseert wegens de drukte niet met de auto naar de haven te komen. Tussen 10.00 en 17.00 uur worden langs de route telkens voor beperkte tijd kruisingen afgesloten. De HTM-lijnen rijden gewoon, maar zullen in de buurt van de rijtoer zo nu en dan vertraging oplopen. ‘Wij geven Sinterklaas de ruimte,’ meldt de HTM.

Demonstratie

De actiegroep Kick Out Zwarte Piet wilde in de middag demonstreren op het Plein. Maar burgemeester Krikke heeft dat verboden. Omdat op het Plein het slotfeest van de intocht wordt gehouden, vindt Krikke deze plek ‘zeer ongeschikt als locatie voor een demonstratie’. De activisten mogen wel elders op een zichtbare plek hun mening ventileren. Een poging van de PVV om ook dat te verbieden, leed vorige week schipbreuk in de gemeenteraad.

Standaardportret
Bekijk meer van