Scheveningen in vuur en vlam

Van bubbelvoetbal tot muzikale kampvuursessies, er valt tijdens de eerste editie van het BonFire Beach Fest genoeg te beleven op en rond het Scheveningse strand.

Door

Muziek, cultuur, sport en culinair komen dit weekend samen tussen de haven en het Zwarte Pad. Twee dagen lang is er een breed scala aan strandactiviteiten tijdens het nieuwe BonFire Beach Fest. Het thema is vuur en bezoekers kunnen dan ook veel vuurwerk, vuuroptredens en vuurvreters verwachten. Ook zijn er barbecueworkshops bij het Carlton Beach Hotel en kun je bij het Zwarte Pad genieten van een zwoele zomeravond met kampvuren en meerdere singer-songwriters, zoals Ed Struijlaart, Jack & The Weatherman, Laura en Sama Cosa. “De kampvuursessies zijn wel erg bijzonder,” aldus Yoskha Malais van evenementbureau LUSTR, dat het strandfeest organiseert op initiatief van de gemeente.

Overdag is er ook genoeg te doen. Naast de Pier is een podium met optredens. Bezoekers kunnen met hun voeten in het zand genieten van artiesten als Tim Akkerman uit Den Haag en Rondé, bekend van nummers als ‘Naturally’ en ‘Run’. Gezinnen kunnen zich vermaken op de trampolines en met bubbelvoetbal. Op een 62 meter lange wipe-outbaan strijden de deelnemers tegen elkaar en tegen de vele obstakels om zo snel mogelijk aan het eind te komen.

Het BonFire Beach Fest blijkt niet eenmalig. Malais: “Dit is een jaarlijks terugkerend evenement en het is zeker dat we er drie jaar lang zullen zijn.” De organisatie verwacht bij goed weer 50.000 bezoekers te ontvangen tijdens de twee festivaldagen. Het strandfeest is overal vrij toegankelijk.

Bonfire Beach Fest, zaterdag 1 en zondag 2 juli, diverse locaties in Scheveningen. Meer informatie: bonfirebeachfest.com

Foto: LUSTR

Door Daan Ton

Standaardportret
Bekijk meer van