Museumstrand aan de vijver (foto’s)

Aan de rand van de grote vijver voor het Gemeentemuseum opent vandaag (vrijdag 25 mei) een heus museumstrand: ‘Strand-Gem’.

Door

‘Strand-Gem’, heet het, en het is te vinden aan de grote vijver van het Gemeentemuseum Den Haag. Zand, strandstoelen en parasols zorgen er voor een zomerse sfeer die verwijst naar tentoonstellingen met een zomers karakter.

 

 

Tot en met 24 juni is in het Gemeentemuseum de expositie ‘Max Liebermann – Een zomers impressionist’ te zien. Daarna volgen ‘De Haagse School op Scheveningen’ (7 juli – 16 september). Als laatste is ‘Aan Zee’ met werken van onder anderen Mondriaan en Toorop (14 juli – 18 november) aan de beurt.

Klein, maar fijn museumstrand

“Wie onze tentoonstellingen bezoekt, kan dit de hele zomer combineren met een bezoek aan het kleine, maar fijne museumstrand,” zegt Gijs Meijer van het museum. “Het strand zal de sfeer ademen van de bekende schilderijen van de Haagse School. Baden in de vijvers is helaas niet mogelijk. Maar wie verkoeling zoekt, kan op het strand wel terecht voor drankjes, ijs en een zeemenu”.

Strand-Gem maakt deel uit van het programma Feest aan Zee, waarmee het 200-jarig bestaan van badplaats Scheveningen wordt gevierd.

Standaardportret
Bekijk meer van