Mondriaanhausse in de stad, mooi of lelijk?

B-Unlimited, het debat- en achtergrondpodium van de Centrale Bibliotheek, onderzoekt de zegeningen en uitwassen van het Mondriaanjaar.

Door

Hagenaars worden opgeroepen een foto van een mooie of juist lelijke Mondriaan- of De Stijl-uiting in te sturen. “De gasten in onze talkshow van woensdag 15 november bespreken en beoordelen een selectie van de inzendingen,” zegt Ingrid Huijsman van B-Unlimited. Aan tafel zitten museumdirecteur Benno Tempel, publiciste Tracey Metz, Matthijs de Groot (Mondriaan-sokken) en theatermaker Hans van de Boom. Besproken wordt ook hoe De Stijl van een elitair en nonconformistische stroming nu ‘mainstream’ is geworden. Huijsman: “Schatten we Mondriaan, Rietveld en Van Doesburg eindelijk op waarde, of zijn ze nu klaar voor consumptie omdat de scherpe kantjes eraf zijn gehaald? En is dat erg?”       

Stuur foto’s van Mondriaan-uitingen die u mooi of juist lelijk vindt naar de Facebookpagina van B-Unlimited. De talkshow ‘Het temmen van de Stijl’ wordt op woensdag 15 november gehouden in de Centrale Bibliotheek, aanvang: 20.30 (toegang: € 7)

| Foto: Den Haag Marketing 

Wilt u een abonnement op DHC? Klik dan hier.

Standaardportret
Bekijk meer van