Koopjesjagen in Franse sfeer

De twaalfde editie van ShoppingNight, het grootste winkelevent van Nederland, staat in het teken van het ‘Fête de la Mer’, oftewel Feest aan Zee met een vleugje Frankrijk.

Door

Shopliefhebbers kunnen op vrijdag 29 juni hun hart ophalen tijdens de twaalfde editie van ShoppingNight in de Haagse binnenstad. Het grootste winkelevent van Nederland staat dit jaar in het teken van het ‘Fête de la Mer’, oftewel Feest aan Zee met een vleugje Frankrijk.

Wat begon als een kortingsfestijn rond de Grote Marktstraat is inmiddels uitgegroeid tot een avond vol muziek en artiesten in vrijwel het hele centrum. Deze keer is het festival in samenwerking met de Cultuurschakel en het Iktoonfestival.

Meer deelnemers voor ShoppingNight dan ooit

Er zijn nu meer deelnemers voor ShoppingNight dan ooit. De Denneweg sluit voor het eerst aan. De straat wordt voor de gelegenheid omgedoopt in Saint-Tropez, met onder meer terrassen, een optreden van de Haagse band Tess et les Moutons en DJ Bakfiets met zijn bakelieten platen.

Tegen de schemer begint het ‘bal champêtre’. Er wordt dan onder de lichtjes gedanst op straat. Het Noordeinde, de Hoogstraat en de Plaats veranderen voor één avond in Klein Bretagne met strandstoelen en parasols. De galeries aldaar tonen voor de gelegenheid de zee- en strandgezichten die ze in huis hebben.

Het stadsstrand Paris Plage, langs de Seine in de Franse hoofdstad, is de inspiratiebron voor de avond in de Grote Marktstraat. Hier zijn een Franse markt, een bike parade van het internationale straattheatergezelschap Theater Tol, oldtimers en een dj. Op het einde, bij de Weversplaats, is de klompboot te zien die de wereld rondreisde met de Volvo Ocean Race.

Modeshow

In de omliggende straten is een maritieme modeshow van leerlingen van ROC Mondriaan. Even verderop, in de Passage, is het Parijs wat de klok slaat: onder de vijf meter hoge Eiffeltoren maken tekenaars hun karikaturen, speelt livemuziek en worden tatoeages gezet met chocolade.

ShoppingNight, vrijdag 29 juni, 17.00-00.00 uur, binnenstad. Meer informatie: www.shoppingnight.nl

 

Standaardportret
Bekijk meer van