Van Wordragen sluit: Dior, Gucci en Lanvin weg uit de Hoogstraat

Na meer dan vijftig jaar sluit Fred van Wordragen zijn damesmodezaak.

Door

Damesmodezaak Fred van Wordragen in de Hoogstraat gaat binnenkort waarschijnlijk voorgoed dicht. Het gerucht deed al enige tijd de ronde in de Haagse binnenstad, maar nu bevestigt directeur Harry Böschen van Wille Vastgoed. Samen met zijn broer is hij eigenaar van het pand. Vooralsnog is het plan dat de winkel binnen vijf à zes maanden te sluiten. “We hebben geloof in het bedrijf en het heeft een uitstekende reputatie, maar de verliezen zijn eenvoudigweg te groot. Het is een moeilijke beslissing die mijn broer en mij de nodige hoofdbrekens kost.”

Van Wordragen

De deftige winkel van wijlen naamgever en modeontwerper Fred van Wordragen is al sinds 1966 gevestigd op de hoek van de Hoogstraat en de Papestraat. De zaak kon sindsdien, onder meer vanwege de jassen uit het eigen bontatelier, rekenen op de warme belangstelling van welgestelde Haagse dames. De ouderwetse neonreclame in de vorm van een nerts op de gevel getuigt er nog van. Vanaf 1968 was Van Wordragen lange tijd het exclusieve verkooppunt van Chanel in Nederland. Tegenwoordig voert het bedrijf, dat door het echtpaar Van Wordragen in 1980 werd overgedragen, merken als Dior, Gucci en Lanvin.

Van opheffingsuitverkoop is evenwel nog geen sprake. Böschen merkt op dat er wellicht mogelijkheden zijn om het bedrijf te continueren als zich op korte termijn een ‘interessante partij’ meldt die, zoals Chanel vroeger, exclusief wil samenwerken. Op de toekomst van het grote complex van vijf aaneengeschakelde winkelpanden wil Böschen daarom niet vooruitlopen. “Dat is allemaal te prematuur.”

 

Standaardportret
Bekijk meer van