‘Bezoekers kunnen nu meebeslissen welk land wint’

Het knalt vier avonden in Scheveningen. Acht landen strijden tijdens het internationale vuurwerkfestival om de titel ‘Meest Spectaculaire Vuurwerk 2017’.

Door

Nederland, Polen, China, Frankrijk, Japan, België, Portugal en Spanje schieten vanaf een boot op de Noordzee vuurwerk de lucht in. Elke festivalavond zijn er twee shows, deze beginnen omstreeks 21.45 en 22.30 uur. De Spaanse delegatie, de winnaar van 2016, zorgt op 18 augustus voor de slotstuk van het festival.

Nieuw dit jaar is de speciale vuurwerkfestival-app. Deze digitale service geeft de bezoeker informatie over onder andere het programma, de inrichting van het festivalterrein en de bereikbaarheid, bijvoorbeeld over de locatie van vrije parkeerplaatsen. Ook kunnen toeschouwers met de app punten geven aan hun favoriete show. “Hiermee kunnen bezoekers dus hun stem laten gelden en nu meebeslissen, samen met de jury, welk land er dit jaar met de titel vandoor gaat,” aldus Bjorn van Dijl, voorzitter van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen.

Dit jaar heeft het vuurwerkfestival voor de 38ste keer plaats. De vorige editie trok bijna 400.000 toeschouwers.

Extra trams en bussen
De HTM zet op de festivalavonden extra trams en bussen in. Zo rijden tram 1 en 9 en bus 21, 22 en 23 vaker dan in de gewone dienstregeling. Ook gaan de ritten langer door dan gebruikelijk. De laatste reguliere diensten vertrekken vanaf het Kurhaus rond half één, maar tijdens het vuurwerkfestival rijden er in de nacht extra trams en bussen. Tot hoe laat precies, hangt van de situatie af, laat de woordvoerster van de HTM weten. “Zolang het echt druk is, rijden er bussen en trams.” De HTM adviseert de reiziger om de actuele reisinformatie via Twitter te volgen, want, zo meldt de vervoerder: “Door extreme drukte kan het zijn dat bus 21, 22 en 23 een aangepast traject rijden. Uitgangspunt is dat de bussen hun normale route rijden, maar als de verkeersdrukte zó groot is dat er geen doorkomen aan is, kan het zijn dat er voor een andere weg wordt gekozen.”

Vuurwerkfestival Scheveningen: 11, 12, 18 en 19 augustus. Meer informatie: www.vuurwerkfestivalscheveningen.nl en www.twitter.com/HTM_Reisinfo

Abonnee worden van DHC? Klik hier.

Standaardportret
Bekijk meer van