Nieuws

Noordeinde krijgt ‘Royal Make-Over’

Begin september is het werk klaar.

Door Herman Rosenberg

Het wordt even slikken voor ondernemers en bewoners, maar als het over acht maanden klaar is heb je ook wat. Namelijk een beter ingericht Noordeinde met meer ruimte voor het winkelend publiek en minder plek voor parkeerders.

Dat was de boodschap donderdagmiddag van wethouder Boudewijn Revis (VVD, buitenruimte) en ondernemersvoorzitter Coen van den Oever in Galerie Project 2.0. Maandag beginnen de werkzaamheden en die zijn ‘Royal Make-Over’ gedoopt. “Want we hebben een paleis in ons midden,” aldus Van den Oever en uiteraard verwijst het motto ook naar de kwaliteit die Noordeinde en Hoogstraat willen uitstralen. Van den Oever zei ‘superblij’ te zijn met het plan, dat in overleg met de gemeente is gemaakt.

Heulstraat

Wat gaat er precies gebeuren? Van de 66 parkeerplaatsen die er nu zijn op het Noordeinde vervallen er 49. De stoepen worden breder. De routes voor het autoverkeer worden eenvoudiger. Doordat de Heulstraat vanaf de ingang van de parkeergarage autovrij wordt, kunnen automobilisten dus niet meer doorrijden naar het paleis en daar kiezen voor de Paleisstraat of het Noordeinde (tot de Oranjestraat). In plaats daarvan kan in de nabije toekomst alleen nog vanaf de Zeestraat/Scheveningseveer het Noordeinde worden ingereden en dan tot aan het Paleis. De route loopt verder via de Paleisstraat.

“Door deze herinrichting neemt de toeristische aantrekkingskracht toe en komt er een mooier verblijfsgebied voor de voetgangers met veel meer ruimte voor de fietsers,” lichtte Revis de doelstellingen van de operatie toe.

Het werk wordt opgeknipt in een aantal fases. Er wordt begonnen op het Noordeinde en in de Heulstraat (tot 18 april) en vervolgens trekt de karavaan richting paleis en Hoogstraat. Begin september is het werk klaar. Later volgt de herinrichting van het gebied voor het paleis.

Informatie: www.denhaag.nl/noordeinde
   
Wethouder Boudewijn Revis (rechts) en galeriehouder Coen van den Oever onthullen een bouwbord op de hoek van het Noordeinde en de Hogewal. | Foto: DHC

Wilt u meer lezen? Neem dan een abonnement op DHC.

Lees verder:

Meest gelezen

Tweets van @DenHaagCentraal